ZX BASIC 1.15.0

Basic is een programmeertaal die origineel stamt uit 1964 maar vele verschillende implementaties, soms ook aangeduid als dialecten, kent door de jaren heen. De naam is een afkorting die staat voor Beginners’ All-purpose Symbolic Instruction Code en de taal richtte zich dan ook op eenvoudigheid en directe toepasbaarheid. Op de ZX Spectrum homecomputer kon je onder andere gebruikmaken van Sinclair Basic. Jose Rodriguez is een Python backend engineer en draagt een warm hart toe aan deze homecomputer en programmeertaal. Daarom is hij meer dan tien jaar geleden gestart met het schrijven van een crosscompiler in Python waarmee Basic programma’s op de pc gecompileerd kunnen worden naar Z80 assembler code voor de ZX Spectrum. Aangezien meerder homecomputers uit die periode gebruikmaakten van dezelfde Zilog Z80 processor worden ook andere systemen ondersteund zoals Amstrad en MSX. Van deze compiler met de naam ZX Basic is enkele dagen geleden versie 1.15.0 verschenen met de volgende aanpassingen: Version 1.15.0

DHL Servicepunt
DPD Servicepunt
Alle rechten voorbehouden © , TRL Mobile BV
Powered by LinQxx.
LinQxx - Websites - SEO - Hosting - Drukwerk